Valami különleges finomségot készítenél? A krémes Baileys likőr különlegessé varázsolja ezt az ünnepi sajttortát.
Gyors Baileys, csokoládé sajttorta
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 250 g darált keksz
- 600 g Philadelphia krémsajt
- 25 ml Baileys
- 100 ml porcukor
- 300 ml tejszín
- 100 g reszelt csokoládé
A díszítéshez
- 200ml tejszínhab
- kakaópor
Baileys sajttorta csokoládéval
Elkészítés:
A vajat serpenyőben felolvasztjuk és hozzáadjuk a darált kekszet. Keverjük jól össze , amíg a keksz teljesen felszívja a vajat.
Vegyük le a tűzről, és lapítsuk a kekszdarát egy kibélelt tortaforma aljára. Helyezzük a hűtőbe egy órára.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Finoman verjük fel a krémsajtot majd keverjük hozzá a Baileys-t és a porcukrot . Keverjük bele a felvert tejszínhabot és reszelt csokoládét. A krémet kanalazzuk egyenletesen a kekszre.
Hűtőszekrényben még két órán keresztül hűtsük, addig, amíg meg nem szilárdul. Ha már szilárd a torta tejszínhabbal és kakaóporral vagy reszelt csokoládéval díszítsük.
Tálaljuk
Juj de finom!