Marcipán Mikulás figurák lépésről lépésre
Diétázók vagy cukorbetegek elkészíthetik a Mikulás figurákat Paleo diabetikus marcipánrecept alapján:
A figurák később is felhasználhatók, csak tárold őket egy megfelelő tortás dobozban.
Íme, a lépésről-lépésre képsorozat a mikulás elkészítéséhez:
Ezek az aranyos kis Mikulás karakterek tökéletes dekorációk a sütemények vagy torták tetejére!
Ha van egy kis szabad időd, megéri az erőfeszítést, mert a gyerekek imádni fogják.
Hozzávalók
- 150 g piros marcipán vagy fondant
- 50g fehér marcipán vagy fondant
- 50g bőr tónusát modellező marcipán vagy fondant
- 10g fekete marcipán vagy fondant
- 5g sárga marcipán vagy fondant
- Fekete golyó
- Sötét rózsaszín porfesték
- Szárított spagetti
Készítsünk a testhez kb. 2,5 cm átmérőjű piros körte alakú formát. A fehér paszta és fekete fondantból sodorjunk 1-1 rudacskát, ami körbeéri a testet. Tekerjük a fehér rudat az alsó a test körül, a fekete rudat a közepe táján. Az övcsathoz egy kis sárga fondant , és egy még kisebb fekete fondant téglalapforma szükséges. Egy csepp víz segítségével ragaszd a kis fekete négyzet közepére a sárga négyzetet.
Piros és fehér fondantból készíts méretarányos kabátujjat, testszínű fondantból apró kezeket.
Vizes ecset segítségével ragaszd fel a kabátujjakat és a kezeket a testre.
A fej kialakításához kis gömbforma testszínű fondant szükséges és egy még kisebb az orrnak. A szakáll süti szaggató segítségével fehér fondantból készül. A sapkához egy 15 mm-es körformából vágj ki egy félkört és egy háromszöget. A szemek a száj apró fekete golyók.
Végül illeszd össze a fejet és a testet kevés vizes ecset segítségével szárított spagetti alapon!
A gyerekek nagyon fognak örülni ennek a szép meglepetésnek!