Mézeskalács recept ami már süthető és azonnal puha lesz
Mézeskalács recept
Hozzávalók:
1 bögre 2,5 dl-es
– 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
– másfél bögre porcukor
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
– 30 dkg margarin vagy vaj
– 1 bögre méz
– 3 tojás
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd jöhet a tojás, a méz és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk.
Fóliába csomagolva, fél órára a hűtőbe rakjuk.
4 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kb. 0,5 cm-es vastagságúra a tésztát. Kiszaggatjuk, sütőlemezre tesszük, ne szorosan, mert sülés közben összenőnek. Megsütjük.
díszítő máz
2 tojásfehérjét félig felverünk robotgéppel, majd 30 dkg porcukrot apránként hozzádolgozunk, és keményedésig keverjük.
Mézeskalács díszítő ötletek: