Mákos zserbó recept
Ez a recept a diós zserbó mákos változata. Ugyan ritkábban találkozunk vele, de mégis érdemes kipróbálni!
A diós zserbóhoz van egy bevált receptem, ami nem élesztős, de jól működik.
A diós zserbóhoz van egy bevált receptem, ami nem élesztős, de jól működik.
Most ugyanúgy készült a mákos változat.
Hát mit mondjak valami isteni, most jobban ízlik mint a diós és a kétkedő család is halkan dörmög miközben eszik..
Tészta hozzávalói:
50 dkg finomliszt
25 vaj
1 evő kanál zsír
3 kanál cukor
só csipet
1 sütőpor
2 tojás sárgája
1 Vanillás cukor
3-4 kanál tejföl, amennyit felvesz
Először a zsiradékot a lisztel elmorzsoljuk,majd a többi hozzávalóval sima tésztát gyúrunk, én 3 felé osztottam (ha teljes adagot csinálok 4reszre) és éjszakát hűtőben pihentetjük.
Töltelék
40 dkg cukrozott darált mák/dió
40dkg lekvár,jelen esetben saját, tavalyi vörös szilva
Reszelt citrom héja
Szokás módon kinyújtjuk,leken, beszór, tetejére kis tejfölt kentem.
180fokon 35-40percig sütjük,
Máz
4 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
3 evőkanál kakaópor
4 deka vaj
2 kanál citromlé
Ezt a Mázat tőletek loptam isteni!! soha többé torta bevonó
Forás :Facebook