Édes Élet, Édességek

Édes Élet, Édességek, Torta receptek, Torta díszítés

Macaron Recept

2018. november 02. 14:16 - testünk-egészségünk

Könnyű Macaron Recept

macaron.jpgForrás: facebook

Könnyű Macaron Recept

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5,5 + 5,5 dkg (pihentetett) tojásfehérje
  • néhány csepp ételfesték
  • 15 dkg cukor
  • 3,8 dkg víz

 

  • A töltelékhez:
  • 1,9 dl tejszín
  • 20 dkg magas (70%) kakaótartalmú, minőségi csokoládé

Először a tölteléket készítsétek el:

A töltelékhez a tejszínt felforraljuk. A csokit kis darabokra törjük és keverőtálba tesszük. Ráöntjük a forró tejszínt és fényesre keverjük. Lehűtjük.

A macaronok elkészítéséhez a kétszer 5,5 dkg tojásfehérjét külön tálkákba tesszük és 6 másodpercig magas fokozaton mikrózzuk.


A mandulalisztet egy keverőtálba szitáljuk és rászitáljuk a porcukrot is. Hozzákeverjük az egyik adag pihentetett tojásfehérjét és összedolgozzuk.

A felvert tojasfeherje egy kicsit meg fogja lazitani a kicsit kemenyebb mandulalisztes kevereket. Picit folyosnak kell lenni. Ezek az aranyok tokeletesek, ha igy csinalod, akkor amilyen allagot kapsz, olyannak kell lennie. :) Kb ahhoz hasonlitanam, amikor tejbegrizt csinalsz es pont megfelelo allagu, nem is kemeny, nem is hig. Felemeled a kanalat is lefolyik, de nem az a nagyon hig.

A kristálycukrot és a vizet kis lábosba tesszük és közepes lángon szörp sűrűségű szirupot főzünk (ha van cukorhőmérőtök akkor 118 fokig hevítsétek), vigyázva, hogy a cukor ne barnuljon meg.

Közben robotgéppel felverjük a másik adag fehérjét és lassan csorgatva beledolgozzuk a kész szirupot. Addig keverjük, amíg közepesen kemény habot kapunk és a massza a keveréstől lehűl. Ha használtok ételfestéket, most keverjétek bele.

A felvert fehérjét a mandulás keverékhez adjuk és összekeverjük. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk a masszából. Addig hagyjuk száradni, amíg tapintásra nem ragad a tészta az ujjunkhoz (kb. 30 perc).

180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 12-15 percig sütjük, közben kétszer kinyitjuk a sütő ajtaját.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesn kihűlni. Ezután megtöltjük és összeragasztjuk a macaronokat: a csokikrémet nyomózsákba tesszük, az egyik macaronra nyomunk belőle egy szőlőszemnyi adagot, ráragasztunk egy másik macaront és óvatosan összenyomjuk.

Ha igazán jót akartok, tegyétek 24 órára hűtőszekrénybe, és 2 órával fogyasztás előtt vegyétek csak ki.

 

Forrás: facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edesedessegek.blog.hu/api/trackback/id/tr7714339967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása