Függő jégcsapok készítése, ahogy a a Cake Central Magazine borítóján látható. (2012)
Szükséges eszközök
- Tortaállvány
- Mérőszalag
- Jég hatású lenyomat
- Fondant
- Ezüst hintőpor
- Glitter, cukor kristályok
1. lépés
Tegyük a tortát állványra, ideális esetben ez legalább a magasságának kétszerese, hogy megfelelő hosszúságú jégcsapot készíthessünk. Ezután mérjük a mélységét a torta magasságát, hogy a jégcsapok méretét igazítani tudjuk.
2. lépés
Nyújtsuk ki a fondantot, hagyjuk az egyik felét „rongyosra”, a másik élt vágjuk simára.
3. lépés
Nyomjuk a jég hatású anyagot a fondantra, hogy megteremtsük a jégcsap hatást. (Egyes papírtörlők is megfelelő hatást adhatnak.)
4. lépés
Miután a lenyomat elkészült, vágjuk fel a jégcsap darabkákat.
5. lépés
Egy ecsettel, hordjunk a cukoroldatot vagy vizet a jégcsapok hátuljára, hogy a torta ragadósak legyenek. Véletlenszerűen válassuk ki a jégcsapokat, hogy a természetes hatást elérjük, és illesszük őket a torta oldalára.
7. lépést
Éles késsel vágjuk le a jégcsapok tetejét megfelelő hosszúságúra.
8. lépés
Folytassuk a teljes torta szélességében
9. lépést
A jégcsap hatás fokozására ezüst porral, cukorkristályokkal díszítsük.