Gesztenyés, vaniliakrémes piskóta
Imádom a gesztenyét! Bármikor el tudnékcsábulni egy habos gesztenyés szeletre.
Ez a Gesztenyés Vajkrémes Piskóta Szelet egy igazi kényeztetés a családi ebéd után. A receptet egyik legnépszerűbb közösségi médián találtam, bizony érdemes arra, hogy tovább népszerűsítsem.
Gesztenyés Vajkrémes Piskóta Szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
6 db tojás
6 ek porcukor
6 ek víz
2 ek kakaó
6 ek liszt
1/2 cs sütőpor
15 dkg darált dió
Krém:
35 dkg gesztenyemassza
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs vanilia pudingpor
1 ek liszt
3 dl tej
Ízlés szerint rum
Tetejére:
20 dkg étcsokis tortabevonó
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a diót és a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. A tésztát két felé vesszük, kettő piskótát sütünk belőle, 25 × 35 cm-es sütőpapíros tepsiben, 180 fokon, 10-12 percig. (Lehet egyet is sütni, akkor kettőbe kell vágni középen.)
A krémhez a vajat a porcukorral és a rummal kikeverjük, két részre osztjuk, az egyikbe a gesztenyemasszát keverjük. A pudingport, lisztet, elkeverjük a tejben, sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a vajas krém másik felével kikeverjük. Az alsó piskótára kenjük a gesztenyés krémet, rásimítjuk a vaniliás krémet, befedjük a másik piskótával.
A tetejére olvasztott csokit teszünk, amit fehér csokival díszíthetünk.