Gránátalmás Krémes Sajttorta
Ennek a hagyományos sűrű és gazdag sajttort'nak a csillogását az egészséges és finom friss gránátalma mag öntettel kapja.
Manapság Divatos desszert!
12 személyre
Hűtési idő : 6 óra
Elkészítési idő: 45 perc
Gránátalmás Krémes Sajttorta hozzávalók:
Alap:
- 1 csésze kekszmorzsa
- 2 evőkanál cukor
- 1/4 csésze lágy vaj
Töltelék:
- 226 g lágy krémsajt,
- 1 1/4 csésze cukor
- 2 tojás
- 1/2 csésze tejföl
- 3/4 csésze liszt
- 1 teáskanál vanília
- 2 evőkanál citromlé
Gránátalma öntet:
- 1/3 csésze gránátalmalé
- 1/4 csésze víz
- 1 teáskanál natúr zselatin
- 1/2 csésze gránátalma mag
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Egy közepes tálban alaposan keverjük össze az alapréteg összetevőit. Egy tortaforma alját és oldalát egyenletesen terítsük el a keverékkel és jól nyomkodjuk meg.
Egy nagy tálban, simára keverjük el a krémsajtot a cukorral. Keverjük hozzá a többi összetevőt is amíg jól összeáll. Kanalazzuk a tésztára a krémet és süssük 12-15 percig, vagy amíg a teteje aranyszínű nem lesz. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 176 °C-ra és süssük további 30 percig. Vegyük ki a sajttortát a sütőből és hagyjuk kihűlni 1 órán át szobahőmérsékleten .
Közben egy serpenyőben keverjük össze gránátalmalét és a vízet . Addjuk hozzá zselatint, és hagyjuk állni 1 percig. Adjunk hozzá cukrot és főzzük közepes lángon 5-6 percig, vagy amíg a cukor feloldódik.
Esetenként kevergessük. Öntsük a keveréket egy tálba és tegyük hűtőszekrénybe 10-15 percig, vagy amíg a keverék kissé megvastagodik. Keverjük hozzá a gránátalma magokat és kanalazzuk a kihült sajttortára.
Hűtőben legalább 6 órán át hűtsük.
Vegyük ki a tortaformából és tálaljuk.
Megjegyzések
Gránátalmás - vegán saláta receptek : Olivás, Diós és Édesburgonyás