Szeretem a karácsonyfa alakú édességek sokaságát látni a karácsonyi asztalon. Most is ilyen ötletet találtam. Ami itt egyszerűsíti a feladatot, hogy bármilyem muffin könnyedén feldíszíthető ezzekkel a dekoratív karácsonyfákkal.
Szeretnél még több szép téli ihletésű édességet? Ne hagyd ki a diétás karácsonyi gyömbéres keksz recepjét.
És most lássuk milyen egyszerű ezt a karácsonyi muffint elkészíteni
Karácsonyi csokis muffin karácsonyfával
Kb: 14-16 muffinhoz Előkészítési idő: 45 perc, Főzési idő: 22 perc
Hozzávalók:
Csokis muffin:
2 bögre liszt
3/4 bögre cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
3/4 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
3/4 csésze sótlan vaj
2 csésze cukor
3 nagy tojás
2 teáskanál vanília
1 bögre teljes tej
1 bögre spirulinával zöldre szinezett olvasztott csokoládé
1 zacskó ropi
Vegyes szóró cukorkák
cukormáz, kókusz pehely
A cukormáz:
1/4 csésze puha sótlan vaj
3 dkg puha krémsajt
1 teáskanál vanília-kivonat
2 csésze porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C- ra, és béleljük ki a muffin sütőformákat.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, kakaópor, szódabikarbónát, sütőport és a sót.
A vajat a cukorral, egy keverőtálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást,a vaníliát, majd apránként a liszt keveréket, a tejet és összedolgozzuk a keverékket.
Gombócokat halmozunk a muffinformákba, majd süssük 18-22 percig, amíg egy fogpiszkáló tiszta marad a próbánál. Vegyük ki a sütőből, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Míg a muffunok hűlnek elkészítjük a karácsonyfákat.
Helyezzük a ropikat papírral bélelt sütőlapra,kb 4-5 cm-re egymástól. Tegyük nyomózacskóba a spirulinával színezett olvasztott csokit.
A ropikra fenyőforma alakban halmozzuk rá az olvasztott zöldszinű csokit, és még száradás előtt szórjuk meg színes cukorszóróval.
Tegyük a tepsit a hűtőbe 10 percre, amíg a fák teljesen megszilárdulnak.
A cukormáz receptje:
Keverjük össze össze a vajat és a krémsajtot, adjuk hozzá a vanília kivonatot és a porcukorral egészen addig keverjük, amíg összeáll.
Állítsuk össze a muffinokat:
Tegyünk egy kevés cukormázat a hűtött muffinok tetejére és azonnal szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Egy spatula segítségével, óvatosan vegyük le a fákat a sütőpapirról. A fákat szúrjuk a kókusszal díszített muffiok tetejére. Azonnal tálaljuk vagy tároljuk légmentesen záródó edényben.
Tipp:
A krémes sajt az idő múlásával kissé megdermed, ezért fontos, hogy a muffinokat a krémsajt felvitele után azonnal szórjuk meg kókusazal.
A spirulina por teljes értékű táplálék