Édes Élet, Édességek

Édes Élet, Édességek, Torta receptek, Torta díszítés

Cukormázas torta esküvőre, születésnapra

2013. november 12. 16:08 - testünk-egészségünk

Piskóta torta csoki krémmel, cukormázzal

Ez a cukormázas torta jól mutat az ünnepi asztalon, legyen az esküvő, születésnap, vagy más alkalommal.

20131111_235956.jpg

Piskóta torta csoki krémmel, cukormázzal

 

Hozzávalók:

1 piskótatorta

500 g cukormáz (fondant)

Krém: 
  • 25 dkg vaj
  • 50 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 50 g csoki
A piskótatortát a hagyományos módon elkészítjük.
A krémhez a hozzávalókat habosra kell verni és az olvasztott csokit hozzákeverni. 
A tortát kettévágjuk, belsejét megkenjük a krémmel. A torta külsejét is bekenjük a csoki krémmel.

Elkészítjük a tortatálalást:

A torta tálalását egy erre megfelelő tortalapon készítjük elő.
A tortatál 5-6 cm-rel legyen nagyobb, mint a torta. Kb. 200 g cukormázat kinyújtjuk, és a tortaalapra borítjuk.
A tortaalapot mintás sodrófával díszítjük.
A maradék cukormázat hasonló módon kinyújtjuk úgy, hogy befedje a torta tetejét és az oldalát, majd soodrófa segítségével a tortára emeljük.
mandula marcipan.jpg

Elegyengetjük a torta tetejét és oldalát, majd a felesleges cukormázat egy éles késsel levágjuk.

Az így elkészült tortát a cukormázas alapra emeljük és tetszés szerint marcipán vagy cukormáz figurákkal díszítjük.

20131111_223112.jpg

 

A torta szélén a cukormázat csipesszel csipkésre formázzuk.

A torta alját és a tortalap szélét színes selyemszalaggal díszítjük.

20131112_000012.jpg

 

Jó étvágyat!

Ünnepi Csokitorta marcipánnal diétásan

 

FACEBOOK oldalunk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://edesedessegek.blog.hu/api/trackback/id/tr45629008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.